27 augusti 2023
18:00

Kareby IS vuxenfotboll

Referat: Nödinge SK Motionslag - Kareby IS vuxenfotboll

Med en rivstart började Nödinges motionslag den första friendly matchen för höstterminen. Bara några få sekunder spelades när Gabriel gjorde mål med ett långt skott över Karebys överraskade målvakt. Matchen började med fina kombinationer på båda sidor. Kareby blev inte tafatta av Nödinges tidiga mål, utan höjde trycket vilket ledde till kvittering och även 2:1 ledning snart genom två fina kontringar. Nödinges försvar var ganska öppet vid båda målen, och Nödinges spel blev lite mer kick'n'rush efter dessa bakåtmål, som medförde en del diskussioner inom laget i pausen. Man kom ihåg det man lärde sig under augustiträningarna och det såg mycket stabilare ut efter sidbytet och Nödinge kom tillbaka med en del sevärda speldrag och mycket tryck på Karebys mål, men många chanser blev outnyttjade under inledningen av andra halvlek. Det var efter en lågt spelad hörna när Steffen lyckades kvittera med en klackspark. Matchen var nu i full fart med många höjdpunkter och fina kombinationer på båda sidor. Nödinge tog ledningen efter Fikrets mål snart därefter (3:2), Kareby kvitterade snabbt (3:3) och det var återigen Fikret som fixade ledningen en gång till (4:3). Nödinge försökte spela lite defensivare i slutskedet och prioriterade kontringar. En av dem lyckades och Steffen gjorde 5:3. Då tänkte alla att matchen är över och kroppsspänningen släpptes synligt för alla Nödingespelare, men det var ett misstag, för Kareby kom tillbaka med ett riktigt sevärt direktskott från ca 20m mitt i målet (5:4). Men idag var det lite mer tur på Nödinges sida och matchen avslutades med Mohammeds mål i sista sekunden (6:4), så som matchen började.

Mål: Fikret Hamzaj (2), Steffen Peter (2), Gabriel Eriksson (1), Mohammed Hawilo (1)